Reklama
 
Blog | Michal Karvánek

Gauč, pivo a slabost

Sedím si tak na sešlém oranžovém gauči, rozcapený, v položené ruce ohliníkovanou plzeň. Filosofuji si o životě, plácám si v hlavě jednu myšlenku s druhou a těším se z toho, jak mi to myslí. Sedím si klidně. Je středa a včera byl přelomový den. Výzkumné týmy prokázaly, že muži už nejsou těmi silnějšími. Přemýšlím, proč si na zveřejnění výsledků dlouholeté práce vybraly zrovna úterý, tedy herní den extraligy. Jsme slabší a Litvínov to v derby projel s Ústí. Tragédie?

Jednou k tomu muselo dojít, dí chlapi u stolu v hospodě. Ti sofistikovanější. Ti nejlepší z nich pak přidají ještě fakt, že jsme si o to už dlouho koledovali. A tak to máme. Tak dlouho jsme ženám nebyli oporou, až si našly cesty, kdy podporu nepotřebují. Byli jsme si až moc sebejistí, tedy na to, co umíme. Čím jsme. A hlavně jak dlouho tu budeme…

 

Hlavní zpráva úterních televizních novin České televize: Ženy jsou mocnější (silnější by mohlo evokovat kilogramy navíc a zas až tak „silné“ přeci ženy nejsou…), než muži. Šéfka výzkumného ústavu společně se šéfkou české statistiky prokázaly, že ženy se spoléhají více na sebe a muži více na ženy a to více než v polovině každé populace žen a mužů. Zpráva obsahovala suché statistické vyjádření v procentech a prohlášení přední socioložky o tom, že to byla otázka času, protože tendence tu byla již dlouhá i krátká desetiletí. Ženy se probíjely do popředí ve všech oblastech společenského i osobního života. Že podíl senátorek v tomto roce dosáhl 79 % je jen třešničkou toho dlouho pečeného dortu.

 

Hlavní zpráva úterních televizních novin na TV Nova: Zpráva je uvozena z prostředí Bohnické psychiatrie, kde devět z deseti pacientů jsou muži. Moderátorka zpráv v profesionálním souznění s druhou moderátorkou pak oznámí stejnou zprávu jako moderátorky v České televizi. S upřímností Nově vlastní pak oznamují, že se kvůli změně proporcí (znovu jen těch sociologických) diváků bude hrát Ulice non-stop s tím, že místy Ulici zastoupí reality show Vem si mě, protože je ze života víc, než nic jiného…

Reklama

 

Tak je to tragédie nebo ne? Rozhodně ano. Litvínov má již delší dobu slabší sezóny a ta letošní nebude výjimkou… Předešlé řádky jsou jen drobnou výtkou k nehynoucímu tématu řevnivosti mezi ženami a muži. Řevnivosti, která je malicherná stejně tak, jako úplně zbytečná. Hlavním tématem mezi mužem a ženou by měla být láska. Tam se ptejme a dotazujme, zkoumejme, proč že se chováme někdy tak slepě nebo tak despoticky. Kde je láska, tam je i opora.

 

Dovětek:

 

„Dovolme chlapům být slabí. A mějme je i tak rády." (Kateřina, blog pátý od shora, času kolem tří čtvrtin čtvrté).