Reklama
 
Blog | Michal Karvánek

Nevinný, ale rozhazovačný Němec

Velmi by mě zajímalo, kdo jsou voliči takové ministra, jakým byl pan Němec. Ministr spravedlnosti, který nikomu a ničemu dobrému neprospěl. Protikorupční policie zastavila vyšetřování nebývalého mrhání státními penězi v podobě obědů v luxusních restauracích, zajímavého měsíčního telefonního účtu ve výši 130 000. Stejnou částku inkasovala firma, která převážela Prahou Ministerstvem nakoupené reklamní předměty.

Zastavila a odůvodnila tak, že pan Němec utrácel, ale ne až zas tak moc, protože by musel utrácet mnohem víc, aby to byl trestný čin. Možná, že mu do posudku dali k dobru to, že do Allegra chodil jen na meníčka kolem dvanácté a že sice provolal 130 000, ale dával si pozor, aby nevolal ve špičce, navíc většinu účtu tvořily poslané sms. Nakonec i ta firma, co vozila tužky a kalendáře po Praze, vše v nejlepším pořádku vyložila na chodník ve Vyšehradské ulici.

 

Vlastně je to taková běžná zpráva. Faktem zůstává, že se u nás korupce velká, ba ani ta menší, netrestá. Kolik takových zpráv si do konce roku ještě přečteme? Bude nám to jedno? Napíšeme blog? Zkrátka si zvykneme, nespravedlnost bývalého ministra spravedlnosti nám naopak pomůže v tom, že se nad dalšími obdobnými novinkami nebudeme tolik hněvat, nebudeme plýtvat lety stáří (kterých je vždy málo), o které by nás zloba připravila. A to je zdaleka nejdůležitější….

 

Reklama

 

asf